Islam in de moderne wereld (Theologie en religiewetenschappen)

In het masterprogramma Islam in de modern wereld verwerf je grondige kennis van de islam en de rol van de islam in de hedendaagse samenleving.De islam als maatschappelijk verschijnsel

De laatste decennia is de islam meer en meer onderdeel geworden van de westerse samenleving. De ontwikkelingen en veranderingen binnen de westerse moslimgemeenschappen volgen elkaar snel op. Heb je belangstelling voor de islam en wil je je kennis en inzicht verdiepen? Dan is dit programma een goede keuze.

Het eenjarige programma Islam in de moderne wereld richt zich op de islam in de Europese en mondiale context. In de opleiding staat de analyse centraal van de wisselwerking tussen maatschappelijke en politieke factoren enerzijds en religieuze ideeën en instellingen anderzijds.

Het programma wordt aangeboden door de Universiteit van Amsterdam in een samenwerking met de Universiteit Utrecht.

In het studieprogramma van Islam in de moderne wereld volg je verplichte vakken waarin je je basiskennis over de islam en de islamwetenschap verdiept. Daarnaast kies je vakken uit een aanbod van vijf keuzevakken die de volgende onderwerpen behandelen:

  • de globalisering van de islam;
  • de politieke en sociale stromingen in de moderne islam;
  • actuele discussies binnen de islam en de islamitische diaspora in West-Europa.

Diploma

Islam in de moderne wereld is een programma van de geaccrediteerde masteropleiding Theologie en religiewetenschappen. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Theologie en religiewetenschappen en de titel Master of Arts (MA).

Meer weten?

Lees alles nog eens rustig na in de factsheet.


Diploma
MA Theologie en religiewetenschappen
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd, deeltijd
Studielast
60 EC, 12 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
60824

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen