Research School for Media Studies (RMeS)

Media Studies is een snel groeiend interdisciplinair onderzoeksveld dat inhoud, geschiedenis, technologie, productie en receptie van verschillende media (film, televisie, digitale media, radio, kranten etc.) bestudeert.

Onderzoeksterrein

Mediaonderzoekers ontwikkelen en gebruiken theorieën vanuit diverse disciplinaire en interdisciplinaire hoeken. Parallel daaraan, maar anders dan the Netherlands school for Communication research (NESCOR) die stevig geworteld is in de sociale wetenschappen, leunt Media Studies grotendeels op de theoretische en methodologische benaderingen binnen de Geesteswetenschappen. Toch heeft dit vakgebied ook raakvlakken met sociale- en informatie wetenschappen. De Research School for Media Studies is opgericht ter bevordering van kennis omtrent media. De school biedt onderwijs aan jonge onderzoekers (zowel PhD's als RMA studenten), waarin zij kennis krijgen van klassieke en hedendaagse theorievorming en methoden. Lopende debatten en relevante ontwikkelingen binnen het onderzoeksveld komen daarbij ook aan bod.

Academic Director

Prof. dr. Richard Rogers

Executive Board

The academic director and two members of the advisory board:

Prof. dr Marcel Broersma (RUG)
Prof. dr Frank Kessler (UU)

Program Coordinator

Mw. Chantal Olijerhoek

Kloveniersburgwal 48, kamer F1.01C
1012 CX  Amsterdam
T: +31(0)20 525 8043
E: rmes-fgw@uva.nl

Deelnemende universiteiten

Universiteit van Amsterdam, Universiteit Utrecht, Radboud Universiteit Nijmegen, Erasmus Universiteit, Universiteit Leiden, Universiteit Maastricht, Universiteit Twente, Rijksuniversiteit Groningen, Open Universiteit, Vrije Universiteit Amsterdam.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

13 december 2016